keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Kolme ohjetta




Meditaatiomusiikin tehtävänä on auttaa keskittämään mieli korkeampaan tietoisuuden näkökulmapisteeseen.
Musiikki - samoin kuin joogakin - hiljentää mielen. Loputon ajatusten virta alkaa hiljentyä ja mieleen syntyy tilaa kirkkaalle ja avaralle kokemiselle.

Keskity musiikin virtaan, mutta älä erittele äläkä yritä ymmärtää musiikkia millään lailla, anna sen vain virrata taustalla.
Kun mieleen nousee kuvia päivän tapahtumista ja tekemättömistä töistä ja huolehdittavista asioista, älä takerru niihin, älä ala pohtia niitä, vaan totea ne nähdyiksi, kuittaa ne asioiksi, joille et nyt juuri voi tehdä mitään. Anna niiden häipyä mielestä. Keskity musiikin virtaan uudelleen ja uudelleen.

Ota avuksi myös hengitykseen keskittyminen. Kuuntele vain kuinka ilma virtaa sisään ja ulos. Älä yritä muuttaa hengitystä, anna sen vain vapaasti virrata.

Jos mielesi on edelleenkin levoton etkä pysty vapautumaan piinaavista ajatuskuluista, voit ottaa avuksi hengitysten laskemisen. Laske yhdestä kymmeneen ja aloita sen jälkeen alusta. Jos laskeminen keskeytyy ja mieli karkaa johonkin ajatukseen, aloita uudestaan alusta, kun huomaat seonneesi laskuissa.

Voit syventää kokemusta hengittämällä sisään kirkasta energeettistä valoa. Ota avuksi mielikuva, jossa jokaisella sisään hengityksellä annat kirkkaan valon täyttää olemuksesi. Se kohottaa energiatasoa ja siirtää tietoisuuden näkökulmapistettä korkeammalle.

Musiikki yhdessä joogan rentouttavan vaikutuksen kanssa luo syvän rentoutuneen tilan, jossa syntyy mahdollisuus kokea korkeampia tietoisuudentiloja, kirkasta todellisuutta, johon sulautuminen on syvästi uudistava ja energisoiva kokemus.

________________
Kuvassa:  tiibetiläinen huilisti Nawang Khechog: Sounds of Peace

1. Wanting Peace (3'26)
2. Seeking The Way (4'58)
3. Finding It Within (8')
4. Kindness As The Key (8'08)
5. Starting A Kindness Course (3'06)
6. Becoming More Peaceful (3'09)
7. Peace For Humanity (5'02)
8. Peace In The World (5'01)
9. Dwelling In Peace (2'54)
10. Being Kind To Each Other (5'11)

Label Sounds True
Orig Year 1988
49 minutes
7.5.99 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti